varfuri despicate

Scapa de varfurile despicate

Parul lung reprezinta o mare problema. Varfurile despicate sunt comune si, din pacate, inevitabile. Cu toate acestea, exista unele schimbari simple pe care le puteti face in rutina voastra pentru a preveni varfurile despicate.

1. Schimba felul in care te speli pe cap

Cand aplici samponul si balsamul axeaza-te pe varfuri. De asemenea, opteaza pentru sampoane si balsamuri care hidrateaza firul de par. Samponul intareste firul de par, in timp ce balsamul actioneaza pentru a reduce aspectul de rupere. Un alt truc: clatiti cu apa rece pentru a pastra stratul exterior al firului de par.

2. Perie usor parul

Piaptana-ti parul zilnic pentru a distribui uniform uleiurile naturale. Pieptanarea parului ud poate cauza deteriorarea acestuia si ruperea. Asigurati-va ca pentru pieptanare folositi un pieptane cu dintii largi.

3. Ascundeti parul despicat cu uleiuri

Uleiurile de par aplicate pe lungimea firului dau un aspect ingrijit si un finisaj cu aspect uniform. Produsele pe baza de ulei de argan sunt ideala. Pentru a evita reziduurile provenite de la ului, turnati in palma produsul si aplicati apoi cu varfurile degetelor.

4. Evitati caldura excesiva

Coafarea cu ondulatorul sau placa de indreptat este cauza principala a varfurilor despicate. Pentru a proteja parul de caldura, se aplica un balsam sau se foloseste protectia speciala pentru acest timp de coafare. Cand va uscati parul cu foehnul, tineti-l indreptat spre radacini si spre mijlocul firului de par, deoarece varfurile sunt cele care se ard mai usor. Este indicat sa le lasati sa se usuce natural.