ruj mat

Cinci trucuri pentru a purta usor rujul mat

Ruj Mat

Rujul mat este vedeta toamnei, si cum probabil deja stiti este destul de complicat de purtat. Intre sentimentul de buze uscate si faptul ca accentueaza buzele nehidratate, totusi rujurile mate sunt din ce in ce mai apreciate.

1. Exfoliaza corect

Veti auzi de multe ori sfaturi precum exfolierea buzelor cu periuta de dinti, insa acest lucru este total nerecomandat. Pielea de pe buze este subtire si delicata, iar perii periutei de dinti din plastic sunt mult prea duri. In loc de a face asta, va sugerez sa folositi un prosop cald de bumbac cu care sa va exfoliati dupa demachiere. Faceti acest lucru zilnic si buzele voastre vor arata si se vor simti fantastic.

2. Fa rujul mat sa se simta confortabil

Toate am cumparat la un moment dat un ruj mat cu o culoare superba, insa in momentul aplicarii am constatat ca se simte mult prea uscat si inconfortabil. Viata este mult prea scurta pentru rujuri ciudate, asa ca acest fapt va face totul mult mai confortabil. Dupa exfoliere, aplicati o cantitate mica de crema hidratanta si putin balsam de buze pe care il amestecati cu putin fond de ten grund. Aplicati-l iar apoi stergeti putin cu un servetel. Acesta va fi o bariera intre piele si culoare, facand rujul sa nu se mai simta asa greu.

3. Aplicati direct

Cand vorbim de rujuri mate trebuie sa retineti ca nu este indicat sa folositi o pensula pentru aplicare. Asa cu siguranta veti avea o aplicare neuniforma.  Aplicati rujul direct din tub.

Sfat bonus: daca rujul vostru mat s-a uscat, il puteti readuce la viata cu ajutorul foehn-ului. Tineti-l putin in bataia acestuia, acesta se va topi doar putin, ceea ce va face mai usoara aplicarea.

4. Conturati dupa ce ati aplicat culoarea

Rujul mat cere un contur perfect. Cel mai bun mod de a il obtine este sa conturati dupa ce ati aplicat rujul. Astfel, veti putea corecta greselile facute.

5. Stergeti cu crema

Rujurile mate se demachiaza foarte greu . Asa ca, in loc sa cheltuiti o suma mare de bani pe un demachiant care sa il elimine, puteti folosi o lotiune de corp pe care sa o aplicati pe buze, iar apoi sa stergeti cu un servetel. Nu numai ca rujul se va duce foarte rapid, dar nu vor ramane urme si buzele se vor simti minunat.